FOTO stian Broch
KOKK lars berbusmel og simon engen
appetitt 2/2017
Rømmepannacotta med geitemelk
5 dl fløte
5 dl geitemelk
4 plater gelatin
100 g sukker
250 g rømme
1 vaniljestang
Legg gelatinen i bløt. Kok opp litt av fløten med sukker og vanilje og smelt gelatinen. Rør de øvrige ingrediensene inn i den varme fløten, bruk gjerne stavmikser. Støp i f. eks. Norgesglass.
Bringebærsorbet
500 g bringebær, frosne går bra om du ikke får tak i ferske
100 g sukker
150 g vann
2 ss glukose
sitron
Kjør bærene i blender og sil av. Kok opp sukker, vann og glukose og rør inn i bringebærene. Juster syre med sitron og kjør i ismaskin.
Chili toffee saus
100 g sukker
30 g smør
50 g fløte
ca. en halv finkuttet rød chili
Karamelliser sukkeret. Trekk av platen og rør inn smør og fløte forsiktig. Ha i chili og kok ned til tyktflytende konsistens.
Bruk samme tørrfisk som fra softisen. Røykes med smoking gun ved servering, gjerne med kirsebær eller eplespon.