Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter rømmepannacotta, bringebærsorbet, chili-toffee saus, tørrfiskbacon og sprøstekt tørrfisk

rømmepannacotta, bringebærsorbet, chili-toffee saus, tørrfiskbacon og sprøstekt tørrfisk >

Rømmepannacotta med geitemelk

5 dl fløte

5 dl geitemelk

4 plater gelatin

100 g sukker

250 g rømme

1 vaniljestang

 

Legg gelatinen i bløt. Kok opp litt av fløten med sukker og vanilje og smelt gelatinen. Rør de øvrige ingrediensene inn i den varme fløten, bruk gjerne stavmikser. Støp i f. eks. Norgesglass.

 

Bringebærsorbet

500 g bringebær, frosne går bra om du ikke får tak i ferske

100 g sukker

150 g vann

2 ss glukose

sitron

 

Kjør bærene i blender og sil av. Kok opp sukker, vann og glukose og rør inn i bringebærene. Juster syre med sitron og kjør i ismaskin.

 

Chili toffee saus

100 g sukker

30 g smør

50 g fløte

ca. en halv finkuttet rød chili

 

Karamelliser sukkeret. Trekk av platen og rør inn smør og fløte forsiktig. Ha i chili og kok ned til tyktflytende konsistens.

 

Bruk samme tørrfisk som fra softisen. Røykes med smoking gun ved servering, gjerne med kirsebær eller eplespon.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev