Sprø crispoplater
50 g mørk sjokolade
100 g lys melkesjokolade, gjerne Tanariva 33%
50 g cornflakes
Smelt sjokoladen. Rør inn cornflakes og stryk ut massen mellom to overheadark. Avkjøl dem og kutt crispoplatene i ønsket form.
Nyangbo chibouste
1 dl fløte
100 g sukker
4 eggeplommer
250 g mørk sjokolade Nyangbo 58%
5 dl pisket fløte
1 ss kirsch
Kok opp fløte og sukker. Hell over eggeplommene og leger til den tykner.
Yoghurt- og karamellis
1 l naturell yoghurt
200 g glukose
150 g sukker
1 boks kondensert søtmelk eller 1 glass HaPå pålegg
rørte kirsebær
Varm opp 5 dl yoghurt med sukker og glukose. Ta kjelen av platen og tilsett resten av yoghurten. 1 boks kondensert søtmelk eller 1 glass HaPå pålegg kokes i boksen i 3 timer. Ha dette i yoghurtsmeten eller server det som saus ved siden av isen. La isen modnes i fryseren i minst 4 timer før den kjøres i ismaskin. Server med rørte kirsebær.