Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Nyangbo «crispo»

Nyangbo «crispo»>

Sprø crispoplater

 50 g mørk sjokolade

100 g lys melkesjokolade, gjerne Tanariva 33%

50 g cornflakes

 

Smelt sjokoladen. Rør inn cornflakes og stryk ut massen mellom to overheadark. Avkjøl dem og kutt crispoplatene i ønsket form.

 

 

Nyangbo chibouste

1 dl fløte

100 g sukker

4 eggeplommer

250 g mørk sjokolade Nyangbo 58%

5 dl pisket fløte

1 ss kirsch

 

Kok opp fløte og sukker. Hell over eggeplommene og leger til den tykner.

 

 

Yoghurt- og karamellis

1 l naturell yoghurt

200 g glukose

150 g sukker

1 boks kondensert søtmelk eller 1 glass HaPå pålegg

rørte kirsebær

 

Varm opp 5 dl yoghurt med sukker og glukose. Ta kjelen av platen og tilsett resten av yoghurten. 1 boks kondensert søtmelk eller 1 glass HaPå pålegg kokes i boksen i 3 timer. Ha dette i yoghurtsmeten eller server det som saus ved siden av isen. La isen modnes i fryseren i minst 4 timer før den kjøres i ismaskin. Server med rørte kirsebær.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev