Fyll
600 g Mascarponeost
450 g Philadelfiaost
300 g sukker
saften av en sitron
frø fra en vaniljestang
3 plater gelatin
2 dl fløte
2 ss oppvarmet fløte
Bunn
24 diameter kakeform
200 g digestivekjeks
100 g smeltet smør
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin sammen med smøret. Smør kakeformen og hell kjeksblandingen i den. Press godt ned og la formen hvile i kjøleskapet. Bland Mascarpone, Philadelfiaost, sukker, sitronsaft og vaniljefrø godt sammen. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Når de er myke klemmes vannet ut og gelatinen blandes godt sammen med 2 ss oppvarmet fløte. Bland videre inn resten av fløten. Fyll osteblandingen i formen og jevn ut overflaten. Sett formen til hvile i kjøleskapet i 2 timer.
Geletopp
1,5 dl bringebærpuré
1,5 dl vann
6 plater gelatin
Bland pureen med vannet. Varm blandingen til kokepunktet og ta kjelen av varmen. Legg gelatinplatene i kaldt vann og klem ut vannet når de er myke. Bland den oppbløtte gelatinen inn i pureen. La geleen kjøle seg ned før den helles over kaken.
La kaken stå i kjøleskapet til geleen er stiv. Ta kaken ut av formen og server den gjerne med bringebærespuma og noen friske bringebær.