Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Ostekake med bringebær

Ostekake med bringebær>

Fyll

600 g Mascarponeost

450 g Philadelfiaost

300 g sukker

saften av en sitron

frø fra en vaniljestang

3 plater gelatin

2 dl fløte

2 ss oppvarmet fløte

 

Bunn

24 diameter kakeform

200 g digestivekjeks

100 g smeltet smør

 

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin sammen med smøret. Smør kakeformen og hell kjeksblandingen i den. Press godt ned og la formen hvile i kjøleskapet. Bland Mascarpone, Philadelfiaost, sukker, sitronsaft og vaniljefrø godt sammen. Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Når de er myke klemmes vannet ut og gelatinen blandes godt sammen med 2 ss oppvarmet fløte. Bland videre inn resten av fløten. Fyll osteblandingen i formen og jevn ut overflaten. Sett formen til hvile i kjøleskapet i 2 timer.

 

Geletopp

1,5 dl bringebærpuré

1,5 dl vann

6 plater gelatin

 

Bland pureen med vannet. Varm blandingen til kokepunktet og ta kjelen av varmen. Legg gelatinplatene i kaldt vann og klem ut vannet når de er myke. Bland den oppbløtte gelatinen inn i pureen. La geleen kjøle seg ned før den helles over kaken.

La kaken stå i kjøleskapet til geleen er stiv. Ta kaken ut av formen og server den gjerne med bringebærespuma og noen friske bringebær. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev