Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter panacotta, havtorn og brunostis

panacotta, havtorn og brunostis>

NYR PANNA COTTA

250 g nyr

 nýr er syrlig

kry ferskost

4 cl mel  ½ vaniljestang  

40 g sukker  

1 blad gelatin.

 

Ha nyr og melk og sukker i en kjele. Vaniljestang deles i to og frø skrapes ut – ha inn i kjele. Settes på ovnplate og varmes opp skal ikke koke og trekkes litt. Fjern vaniljestangen som skylles og tørkes og kan  brukes til vaniljesukker og ha i bløtlagt gelatine i varm nyrmasse. Rør godt inntil gelatine er løst opp. Masse fylles i glass og kjøles i noen timer.

 

        

 Havtornsorbet

 1 liter tindvedpuré

 200 g sukker

  2 dl vann

  3 ss glykose, kjøpes på apoteket

 

Lag bærpuré ved å kjøre bær i en hurtigmikser, og gni blandingen igjennom en sikt. Kok opp sukker, glykose og vann til sukkerlake. Avkjøl laken og bland den med bærpureen. Kjør sorbeten i en ismaskin eller frys den direkte i fryseren.Husk da å røre ofte i sorbeten. Konsistensen avhenger av hvor ofte du rører. Glykosen gjør sorbeten smidigere og bløtere i konsistensen

 

Brunostis

 7 dl melk,

  1 dl fløte

200 g eggeplomme,

250 g sukker,

240 g brunost, G35,

1 vaniljestang

 

Kok melk, fløte og småkuttet brunost og skrapet vaniljestang opp i en kjele og rør hele tiden til osten er helt smeltet.  Kjelen fjernes fra komfyr og la massen stå i en ½ time for å trekke ordentlig og vaniljestang fjernes. I mellomtiden piskes eggeplommene og sukker til eggedosis. Bland eggedosis og osteblanding sammen i en kjele og varmes opp til 82 ° C, masse skal emulgeres. Is-smeten siles og kjøles på isvann. Kjør smetten i ismaskin til en kremete iskrem.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev