Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Petit four

Petit four>

Earl Grey trøffel

300 g fløte

7 g Earl Grey

400 g mørk sjokolade

90 g melkesjokolade

 

Kok opp fløten og ha i Earl Grey. La det stå og trekke i 10 min. Sil av fløten og kok opp igjen, hell over sjokoladen og kjør med stavmikser. Støp i form kledd med bakepapir, ca. 8-10 mm høy.

 

 

Salte sjokoladesmuler

250 g kakao

700 g mel

600 g sukker

700 g smør

40 g salt

 

Bland alt i en kjøkkenmaskin med K-spade. Bre utover et brett med silikonmatte og stek i ovnen på 160 °C i ca. 30 min. Avkjøl, og kjør i kjøkkenmaskinen med K-spade på nytt slik at det blir såkalte smuler. Strø over Earl Grey-trøffelen med en gang den er støpt i formen.  

 

Appelsinsnøball

300 g fløtezest av 1 appelsin

100 g mørk sjokolade

400 g melkesjokolade

2 ss Grand Mariner 

 

Kok opp fløte med zest.Sil over all sjokoladen og kjør med stavmikser. Tilsett Grand Mariner og avkjøl. Rull til kuler og rull deretter i den krystalliserte hvite sjokoladen slik at det ser ut som en snøball. 

 

 

Krystallisert hvit sjokolade

90 g vann

200 g sukker

190 g hvit sjokolade 

Kok sukker og vann til 145 °C. Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk inn sukkerlaken i sjokoladen og avkjøl. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev