Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Pistasj-is og kaker

Pistasj-is og kaker>

Pistasj-is

10 eggeplommer

160 g sukker

7 dl fløte

3 dl melk

1 vaniljestang

1 ss pistasjpuré

 

Madeleinkake

130 g egg

5 g bakepulver

10 g melis

75 g sukker

90 g smør

sitronskall

90 g hvetemel

 

Sitroncurd

60 g sitronjuice

40 g hvit sjokolade, Opalys

80 g sukker

110 g smør

130 g egg

Litt friske bringebær og urter

 

Pistasj-is

Visp sammen eggeplommer og sukker.

Kok opp melk, fløte og vaniljestang.

Ha melkeblandingen i eggeblandingen.

Alt siles og has tilbake i kjelen og legeres med slikkepott.

Avkjøl i isbad og ha i pistasjpuré.

 

Madeleinekake

Egg, sukker og melis vispes lett sammen. Sikt inn hvetemel og bakepulver.

Ha tilslutt i brunet smør og tilsett sitronzest.

 

Sitroncurd

Pisk alt, utenom sjokoladen og smør, på svak varme. Pisk hele tiden til den tykner. Ha i sjokolade og smør.

Sett på kjøl og pisk i hvert 5. minutt.

Legg en sjablong på tallerken og stryk ut sitronkremen.

Legg på madeleinkake og bringebær.

Avslutt med pistasj-is og ønsket pynt.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev