FOTO tom haga
KOKK christian Andre Pettersen
appetitt 2/2014
Pistasj-is
10 eggeplommer
160 g sukker
7 dl fløte
3 dl melk
1 vaniljestang
1 ss pistasjpuré
Madeleinkake
130 g egg
5 g bakepulver
10 g melis
75 g sukker
90 g smør
sitronskall
90 g hvetemel
Sitroncurd
60 g sitronjuice
40 g hvit sjokolade, Opalys
80 g sukker
110 g smør
130 g egg
Litt friske bringebær og urter
Pistasj-is
Visp sammen eggeplommer og sukker.
Kok opp melk, fløte og vaniljestang.
Ha melkeblandingen i eggeblandingen.
Alt siles og has tilbake i kjelen og legeres med slikkepott.
Avkjøl i isbad og ha i pistasjpuré.
Madeleinekake
Egg, sukker og melis vispes lett sammen. Sikt inn hvetemel og bakepulver.
Ha tilslutt i brunet smør og tilsett sitronzest.
Sitroncurd
Pisk alt, utenom sjokoladen og smør, på svak varme. Pisk hele tiden til den tykner. Ha i sjokolade og smør.
Sett på kjøl og pisk i hvert 5. minutt.
Legg en sjablong på tallerken og stryk ut sitronkremen.
Legg på madeleinkake og bringebær.
Avslutt med pistasj-is og ønsket pynt.