Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Puffet ris, bringebærgelé og appelsin.

Puffet ris, bringebærgelé og appelsin.>

Puffet grøtris

1 dl grøt ris

vann og litt salt

1 skanelstang

rapsolje til fritering

 

Kok grøtrisen ferdig i lettsaltet vann med kanelstang. Ta den opp fra vannet og tørk den i 60° C ovn over natten.

Varm opp nøytral olje til 190° C og puff risen. Det er lurt å senke ned risen i en chinoise eller strutformet sil. La den dryppe av på tykt kjøkkenpapir.

 

Bringebærgelé

1 dl bringebærjuice

50 g sukker

2-3 plater gelatin

 

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok inn sukkeret i bringebærjuicen. Ta av bringebærjuicen fra varmen, avkjøl noe, og tilsett oppbløtte gelatinplater.

Legg i form og avkjøl. Geléen raspes med en gaffel, straks før servering, sånn at det blir små smaragdlignende biter.

 

Vaniljekrem

Melk og fløte blanding

100 g melk

35 g fløte

25 g sukker

1/2 vaniljestang

 

Bland og kok opp alle ingredienser. Trekk dem fra platen og sett på lokk. La dette stå i 15 minutter.

 

25 g melk

20 g eggeplommer

10 g maizena

Bland og kok opp disse ingredienser med melk og fløte blandingen, bør koke i minst 30 sekunder, for å fjerne maizenasmaken. Avkjøl.

 

50 g pisket krem

 

Pisk opp vaniljekremen og vend inn pisket krem.

 

Appelsin

1 appelsin

 

Skrell appelsinen og kutt ut filetene. Riv dem så med hendene i små biter.

 

Appelsin skall

Skallet av 1 appelsin

 

Bruk ett zest-jern og ta av skallet på appelsinen. Ha det i en kjele og ha på kaldt vann. Når vannet koker siles vannet bort. Gjenta dette 5 ganger til.

Siste gangen tilsettes 2 ss sukker i kokevannet. Kok i 5 minutter. Ta opp appelsinzesten fra sukkerlaken og legg den på silikonmatte eller bakepapir.

Tørk i 60° C ovn over natten. Anrett desserten som på bilden.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev