Puffet grøtris
1 dl grøt ris
vann og litt salt
1 skanelstang
rapsolje til fritering
Kok grøtrisen ferdig i lettsaltet vann med kanelstang. Ta den opp fra vannet og tørk den i 60° C ovn over natten.
Varm opp nøytral olje til 190° C og puff risen. Det er lurt å senke ned risen i en chinoise eller strutformet sil. La den dryppe av på tykt kjøkkenpapir.
Bringebærgelé
1 dl bringebærjuice
50 g sukker
2-3 plater gelatin
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok inn sukkeret i bringebærjuicen. Ta av bringebærjuicen fra varmen, avkjøl noe, og tilsett oppbløtte gelatinplater.
Legg i form og avkjøl. Geléen raspes med en gaffel, straks før servering, sånn at det blir små smaragdlignende biter.
Vaniljekrem
Melk og fløte blanding
100 g melk
35 g fløte
25 g sukker
1/2 vaniljestang
Bland og kok opp alle ingredienser. Trekk dem fra platen og sett på lokk. La dette stå i 15 minutter.
25 g melk
20 g eggeplommer
10 g maizena
Bland og kok opp disse ingredienser med melk og fløte blandingen, bør koke i minst 30 sekunder, for å fjerne maizenasmaken. Avkjøl.
50 g pisket krem
Pisk opp vaniljekremen og vend inn pisket krem.
Appelsin
1 appelsin
Skrell appelsinen og kutt ut filetene. Riv dem så med hendene i små biter.
Appelsin skall
Skallet av 1 appelsin
Bruk ett zest-jern og ta av skallet på appelsinen. Ha det i en kjele og ha på kaldt vann. Når vannet koker siles vannet bort. Gjenta dette 5 ganger til.
Siste gangen tilsettes 2 ss sukker i kokevannet. Kok i 5 minutter. Ta opp appelsinzesten fra sukkerlaken og legg den på silikonmatte eller bakepapir.
Tørk i 60° C ovn over natten. Anrett desserten som på bilden.