Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Puffet speltdessert

Puffet speltdessert>

100 g speltperler

vann

1 ts salt

nøytral olje

 

Kok speltperlene i godt med saltet vann til spelten er gjennomkokt. Sil av vannet som er til overs og  avkjøl. Tørk lett av spelten, og strø den utover på to brett med bakepapir. La den tørke på et lunt sted i to døgn. Friter den tørkede spelten på 250 °C  til alle er puffet, sprø og crunchy.

 

Ta dem opp med en sil og legg dem på papir til de har kjølt seg ned og tørket.

Server den puffede spelten med rørte bær eller marmelade. Dette passer godt sammen med multesyltetøy og tjukkmjølk til frokost eller lunsj, eller som en enkel dessert.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev