Rabarbrasuppe
3 kg rabarbra
1 l vann
500 g sukker
1 stjerneanis
1 vaniljestang
Kok sukker og vann. Skrell rabarbraen og ta vare på to stilker til biter i suppen. Resten har du i en kjele og heller kokende sukkerlake over. Sett kjelen over lav temperatur til rabarbraen er mør og sil av. Ta av litt av suppen og ha i stjerneanis og vaniljestang.
Kutt stilkene i små biter og ha dem i laken med krydder. Ta av litt mer suppe og frys den inn. Da får du en granité du kan ha i suppen.
Vaniljeis
3 dl melk
3 dl fløte
1 vaniljestang
6 eggeplommer
150 g sukker
Kok opp melk, fløte, sukker og vanilje. Skill eggene og ha eggeplommene i en annen kjele. Hell den kokende smeten over. Sett den tilbake på varmen og legér. Bruk en slikkepott og dra frem og tilbake.
Når den begynner å tykne og du kan dra fingeren over slikkepotten og en dråpe renner ned, tas den raskt av varmen så den ikke sprekker. Avkjøl og frys inn.
Hvit sjokoladebavaroise
3 egg
50 g sukker
2 dl melk
2 plater gelatin
3 dl pisket krem
50 g hvit sjokolade
Pisk egg, sukker og melk over vannbad til den tykner. Ha i gelatin og hvit sjokolade. Rør godt så alt løser seg opp. Vend til slutt inn lett pisket krem. Ha den i former og sett på frys.