Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Rabarbrasuppe med hvit sjokoladebavaroise og vaniljeis

Rabarbrasuppe, hvit sjokoladebavaroise og vaniljeis>

Rabarbrasuppe

3 kg rabarbra

1 l vann

500 g sukker

1 stjerneanis

1 vaniljestang

 

Kok sukker og vann. Skrell rabarbraen og ta vare på to stilker til biter i suppen. Resten har du i en kjele og heller kokende sukkerlake over. Sett kjelen over lav temperatur til rabarbraen er mør og sil av. Ta av litt av suppen og ha i stjerneanis og vaniljestang.

Kutt stilkene i små biter og ha dem i laken med krydder. Ta av litt mer suppe og frys den inn. Da får du en granité du kan ha i suppen.

 

Vaniljeis

3 dl melk

3 dl fløte

1 vaniljestang

6 eggeplommer

150 g sukker

 

Kok opp melk, fløte, sukker og vanilje. Skill eggene og ha eggeplommene i en annen kjele. Hell den kokende smeten over. Sett den tilbake på varmen og legér. Bruk en slikkepott og dra frem og tilbake.

Når den begynner å tykne og du kan dra fingeren over slikkepotten og en dråpe renner ned, tas den raskt av varmen så den ikke sprekker. Avkjøl og frys inn.

 

Hvit sjokoladebavaroise

3 egg

50 g sukker

2 dl melk

2 plater gelatin

3 dl pisket krem

50 g hvit sjokolade

 

 

Pisk egg, sukker og melk over vannbad til den tykner. Ha i gelatin og hvit sjokolade. Rør godt så alt løser seg opp. Vend til slutt inn lett pisket krem. Ha den i former og sett på frys.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev