100 g rundkornet økologisk ris
1 kanelstang
30 g rørsukker
1/2 st vaniljestang
3 dl melk
Kok risetn som du koker grøt ris. Kjøl det ned.
Iskrem
200 g kokt grøtris
150 g melk økologisk
50 g økologisk krem
30 g glykose
50 g fløte
Bland alt sammen til en jevn smete uten fløten. Rør inn fløten og frys i pacobokser. Kjør til is i en ismaskin.
Frossen risespuma med kanel
50 g kokt ris
2 dl melk, økologisk
1 eggehvite
½ ts kanel
Bland alt sammen til en krem og passer. Fyll en spumaflaske. Bruk 2 gasspatroner. Sprut ut espumaen i flytende nitrogen og jobb til det til blir små luftige og frosne ”marengs” biter.
Multepure
200 g multer
20 g brunt økologisk sukker
Kok opp og passer.
Frosne multeperler
Bruk litt av pureen fra oven, ha opp i en squeezeflaske, dryppe videre små drypper ned i flytende nitrogen. Sil av og oppebevar i fryseren.
Dehydrert multepure
Brukresten av multepureen
12% isomalt
Bland sammen, stryk ut tynt på silipat og tørk på 55° C i 12 timer.
Rischips
70 g kokt ris fra ovan
70 g vann
Bland til en jevn smete og stryk ut tynt på en silikonmatte og tørk til chips i ovnen.