Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Riskrem med multer

Riskrem med multer>

100 g rundkornet økologisk ris

1 kanelstang

30 g rørsukker

1/2 st vaniljestang

3 dl melk

 

Kok risetn som du koker grøt ris. Kjøl det ned.

 

Iskrem

200 g kokt grøtris

150 g melk økologisk

50 g økologisk krem

30 g glykose

50 g fløte

 

Bland alt sammen til en jevn smete uten fløten. Rør inn fløten og  frys i pacobokser. Kjør til is i en ismaskin.

 

Frossen risespuma med kanel

50 g kokt ris 

2 dl melk, økologisk

1 eggehvite

½ ts kanel

 

Bland alt sammen til en krem og  passer. Fyll en spumaflaske. Bruk 2 gasspatroner. Sprut ut espumaen i flytende nitrogen og  jobb til  det til blir små luftige og frosne ”marengs” biter.

 

Multepure

200 g multer

20 g brunt økologisk sukker

 

Kok opp og passer.

 

Frosne multeperler

Bruk litt av pureen fra oven, ha opp i en squeezeflaske, dryppe videre små drypper ned i flytende nitrogen. Sil av  og oppebevar i fryseren.

 

Dehydrert multepure

Brukresten av  multepureen

12% isomalt

 

Bland sammen, stryk ut tynt på silipat og tørk på 55° C i 12 timer.

 

Rischips

70 g kokt ris fra ovan

70 g vann

 

Bland til en jevn smete og  stryk ut tynt på en silikonmatte og tørk til chips i ovnen.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev