Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Rispudding og kaneliskrem

Rispudding og kaneliskrem>

Rispudding

100 g grøtris

40 g sukker

½ vaniljestang

350 g H-melk

 

Kok alt opp til risen er ferdig og tilsett mer melk om nødvending. Legg blandingen i en ønsket form.

 

Kanelbrioche

15 g fersk gjær

60 g H-melk

60 g hvetemel

150 g egg

250 g hvetemel

20 g sukker

5 g salt

10 g kanelpulver

225 g usaltet og romtemperert smør

 

Kjør gjær, melk og hvetemel sammen i mikser med eltekroken. Tilsett ett og ett egg. Tilsett resten av de tørre ingrediensene. Når dette er blandet godt sammen tilsettes smør. Putt i form og la det heve til dobbelt størrelse. Bakes  på 165 °C i ca 20 minutter.

 

Kanelkapsel

Fyll

150 g vann

5 g kanelpulver

30 g sukker

sitronzest fra 1 sitron

3 g glukose

 

Kok opp alt unntatt glukose og smak til. Kjør inn glukosen med stavmikser. Sett blandingen i kjøleskapet til alle boblene er ute.

 

Alginvann

1 l vann

5 g algin

 

Varm opp til 60 °C.  Kjør sammen og la blandingen avkjøle seg til romtemperatur. Hell små dråper av kanelvannet inn i alginvannet. La det arbeide i 90 sekunder. Ta dem ut og oppbevar dem i vann.

 

Kaneliskrem

1 l fløte

7 eggeplommer

150 g sukker

2 kanelstenger

 

Kok opp fløte, sukker og kanel. Tilsett eggeplommer og varm opp til 72 °C. Pynt med rips og cashewnøtter.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev