Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Rognebærskudd, blåbær, gran-granité, lindehonning og brente mandler

Rognebærskudd, blåbær, gran-granité, lindehonning og brente mandler>

Rognebærskuddskrem

500 g H-melk

500 g kremfløte

180 g sukker

100 g rognebærskudd fra i vår

10 eggeplommer

3 plater gelatin

 

Kok opp melk, fløte og sukker. Hell fløtemelken over rognebærskuddene og la dem trekke i noen timer. Sil av. Varm opp igjen fløtemelken, legeres med eggeplommene og løs opp gelatinen. Sil og ha blandingen på en espumaflaske.

 

Bruk en god honning. 

 

 

Blåbærsorbet

500 g bær

200 g vann

50 g glukose

180 g sukker

2 plater gelatin

 

 

Kok opp sukkerlaken, rør inn gelatin og kjør alt i en blender. Kjør smeten i en iskremmaskin.

 

 

Gran-granité

300 g god eplemost

30 g granskudd

 

Blandes godt, siles, fryses og skrapes.

 

 

Brente mandler

250 g mandler

75 g mandler

litt vann og litt smør

 

 

Ha vann, mandler og smør i en tykkbunnet gryte. Kok over høy varme til du får en mørk karamell og mandlene begynner å sprake. Tilsett litt smør helt til slutt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev