Rognebærskuddskrem
500 g H-melk
500 g kremfløte
180 g sukker
100 g rognebærskudd fra i vår
10 eggeplommer
3 plater gelatin
Kok opp melk, fløte og sukker. Hell fløtemelken over rognebærskuddene og la dem trekke i noen timer. Sil av. Varm opp igjen fløtemelken, legeres med eggeplommene og løs opp gelatinen. Sil og ha blandingen på en espumaflaske.
Bruk en god honning.
Blåbærsorbet
500 g bær
200 g vann
50 g glukose
180 g sukker
2 plater gelatin
Kok opp sukkerlaken, rør inn gelatin og kjør alt i en blender. Kjør smeten i en iskremmaskin.
Gran-granité
300 g god eplemost
30 g granskudd
Blandes godt, siles, fryses og skrapes.
Brente mandler
250 g mandler
75 g mandler
litt vann og litt smør
Ha vann, mandler og smør i en tykkbunnet gryte. Kok over høy varme til du får en mørk karamell og mandlene begynner å sprake. Tilsett litt smør helt til slutt.