Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Sjokolademousse med fløtekaramell

Sjokolademousse med fløtekaramell>

Sjokolademousse

630 g mørk sjokolade 64%

5 dl H-melk

6 g gelatin

1 l fløte

smeltet fløtekaramell og salte peanøtter

 

Bløt gelatinen. Kok opp melken og smelt gelatinen i den. Hell den kokende melken over sjokoladen, rør rundt og la dette hvile i 2-3 minutter. Pisk ikke kremen for mye, den skal være tyktflytende. Kjør sjokoladen glatt med en stavmikser. Ved 40 °C løftes kremen inn. Ha sjokoladekremen på glass og hell smeltet fløtekaramell og ristede salte peanøtter over.  

 

Fløtekaramell

240 g sukker

240 g glukose

360 g fløte

90 g usaltet smør

 

Kok sukker og glukose til karamell, den er klar når det begynner og ryke. Ha over kokende fløte og avkjøl. Ved 40 °C tilsettes romtemperert smør i biter og røres til en glatt fløtekaramell.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev