Sjokolademousse
630 g mørk sjokolade 64%
5 dl H-melk
6 g gelatin
1 l fløte
smeltet fløtekaramell og salte peanøtter
Bløt gelatinen. Kok opp melken og smelt gelatinen i den. Hell den kokende melken over sjokoladen, rør rundt og la dette hvile i 2-3 minutter. Pisk ikke kremen for mye, den skal være tyktflytende. Kjør sjokoladen glatt med en stavmikser. Ved 40 °C løftes kremen inn. Ha sjokoladekremen på glass og hell smeltet fløtekaramell og ristede salte peanøtter over.
Fløtekaramell
240 g sukker
240 g glukose
360 g fløte
90 g usaltet smør
Kok sukker og glukose til karamell, den er klar når det begynner og ryke. Ha over kokende fløte og avkjøl. Ved 40 °C tilsettes romtemperert smør i biter og røres til en glatt fløtekaramell.