Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Sjokolademousse på nøttebunn

Sjokolademousse på nøttebunn>

1 rund kake, 22 cm

            

Nøttebunn

2 store eggehviter

100 g sukker

125 g malte hasselnøtter

en klype salt

 

Sjokoladekrem

1 ¼ dl melk

1 ¼ dl fløte

30 g sukker

3 eggeplommer

4 ½ dl fløte, piskes til myk krem

320 g sjokolade, 60-70%

 

Sjokoladeglasur

2 dl fløte

200 g sjokolade, finhakket

friske bringebær og høvlet sjokolade til pynt

  

Visp eggehvitene sammen med en klype salt til det begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet.

Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til marengsen blir glatt og tykk. Vend inn nøttene og hell massen over i en godt smurt kakeform, ca 22 cm. Stek nøttebunnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen, vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen.

Kok opp melk og fløte til sjokoladekremen. Rør sammen sukker og eggeplommer. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du rører. Ha alt tilbake i kjelen og varm forsiktig under stadig omrøring til blandingen tykner noe. Sil sausen og hell den over den finhakkede sjokoladen.

Rør godt til du får en glatt og blank sjokoladerøre. Vend inn kremen og fyll sjokoladekremen over i kakeringen. Sett kaken i fryseren i minst 6 timer. Glaser kaken mens den er frossen. Ta av kakeringen og sett kaken på en liten kakering. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev