1 rund kake, 22 cm
Nøttebunn
2 store eggehviter
100 g sukker
125 g malte hasselnøtter
en klype salt
Sjokoladekrem
1 ¼ dl melk
1 ¼ dl fløte
30 g sukker
3 eggeplommer
4 ½ dl fløte, piskes til myk krem
320 g sjokolade, 60-70%
Sjokoladeglasur
2 dl fløte
200 g sjokolade, finhakket
friske bringebær og høvlet sjokolade til pynt
Visp eggehvitene sammen med en klype salt til det begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet.
Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til marengsen blir glatt og tykk. Vend inn nøttene og hell massen over i en godt smurt kakeform, ca 22 cm. Stek nøttebunnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen, vask kakeringen og sett den tilbake rundt nøttebunnen.
Kok opp melk og fløte til sjokoladekremen. Rør sammen sukker og eggeplommer. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du rører. Ha alt tilbake i kjelen og varm forsiktig under stadig omrøring til blandingen tykner noe. Sil sausen og hell den over den finhakkede sjokoladen.
Rør godt til du får en glatt og blank sjokoladerøre. Vend inn kremen og fyll sjokoladekremen over i kakeringen. Sett kaken i fryseren i minst 6 timer. Glaser kaken mens den er frossen. Ta av kakeringen og sett kaken på en liten kakering. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.