FOTO stian Broch
KOKK petter Rolund Antonsen og Leik Thorsteinsen
appetitt 4/2016
Sjokoladepanna cotta
100 g mørk sjokolade
½ vaniljestang
2 ss sukker
1 dl melk
3 dl fløte
1 plate gelatin
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang. Hell over sjokoladen. Smelt inn i gelatinen. Avkjøl.
Ananassorbet
4 ananas
200 g sukker
1 dl vann
80 g glukose
saften av en sitron
Kok opp vann, sukker og glukose. Kutt ananas i biter og trekk dem i laken. Smak til med sitron.
Honningtouille
25 g melis
25 g hvetemel
1 eggehvite
25 g usaltet smør
10 g honning
Kjør opp ingrediensene sammen og stryk tynt ut. Stek på 160 °C i 6 minutter.
Sitron fluid gel
5 dl sitronsaft
1 g agar pr 100 g væske
Kok opp saften. Ha i agar, avkjøl og kjør til glatt krem. Anrett som på bildet.