Nyhet
Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Soufflepudding og sjokoladesaus

Soufflepudding og sjokoladesaus>

65 g sukker

65 g smør

65 g mel

2,5 dl melk

1 ts vaniljesukker

zest av ½ sitron

4 egg

 

Smelt smør og tilsett det tørre og sitronzesten. Stek på lav varme i 10 minutter, tilsett melk og kok til deigen slipper kantene av kjelen. Kjøl ned deigen. Skill eggene og tilsett plommene til deigen. Rør sammen i en kjøkkenmaskin.

Visp eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i deigen. Porsjonsformer smøres godt med smør og sukker. Fyll formene ¾ opp med deigen. Stekes i vannbad på 160 °C i 17 minutter.

 

Sjokoladesaus

50 mg sukker

2 dl fløte

50 g mørk sjokolade

1 dl fløte

 

Lag mørk karamell av sukkeret og tilsett 2 dl fløte. Kok til 107 °C og smak til med salt. Kok opp 1 dl fløte og tilsett mørk sjokolade under omrøring.  Bland sammen karamellen og sjokoladen. Smak eventuelt til med mer salt.

 

Brent, hvit sjokolade

100 g hvit sjokolade

 

Sjokoladen bakes i ovn ved 165 °C i 15 minutter. Kjøl ned og bryt opp i små biter.

 

Kremost

100 g kremost

50 g fløte

½ vaniljestang

 

Skrap frøene ut av vaniljestangen og bland sammen med kremost og fløte. Pisk i kjøkkenmaskin til luftig og fast konsistens.

 

Brent pistasjnøtter

50 g sukker

200 g pistasjnøtter

 

Lag en lys karamell av sukkeret. Tilsett nøttene under kraftig omrøring og la sukkeret krystallisere. Rør i blandingen mens den står på høy varme til det blir en brent karamell. Det skal ligne brente mandler.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev