Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Tjukkmjølkspudding med stekte plommer

Tjukkmjølkspudding med stekte plommer>

4 plater gelatin

1 dl ferskpresset eplejuice premium, rød aroma fra Dyre Gård

2 dl sukker

1 vaniljestang

1 ts hel grønn kardemomme

3 dl Tjukkmjølk fra Røros

3 ss Rørosrømme

4 norske plommer, syltet fra sesong eller innlagte krydderplommer

1 ss Rørossmør

½ sitron

 

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Kok eplejuice, 1,5 dl sukker, vanilje og kardemomme til sukkeret er løst opp. Dra kjelen av varmen og rør ut gelatinen i eplejuicen. La blandingen bli romtemperert. Pisk inn Tjukkmjølk og rømme. Ha blandingen i en serveringsbolle eller i porsjonsglass. Del plommene i to og ta ut steinene. Stek plommene i smør til de er gyllne.

Strø over ½ dl sukker og la det bli karamell. Ha i saften av ½ sitron. Denne desserten er pyntet med smeltet sukker som jeg har latt stivne på et bakepapir før jeg har delt det opp i tilfeldige karamellflak. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev