Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Tjukkmjølkpudding med julens krydder

Tjukkmjølkpudding med julens krydder>

130 g sukker

6 dl kremfløte

4 dl tjukkmjølk fra Røros

4 plater gelatin

2 hele stjerneanis

2 kanelstenger á ca 5 cm

2 vaniljestang

4 hele sorte pepperkorn

 

Fres krydderet i en tørr kjele i 3-4 minutter til det begynner å lukte krydder i hele huset. Ha sukker og fløte i kjelen. Kok i ca 20 minutter til det gjenstår ca 3 dl fløte. Rør innimellom så det ikke svir seg. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den innkokte fløten. Avkjøl fløten til romtemperatur og pisk inn tjukkmjølken. Sil blandingen og ha i ønsket serveringsform.

Tjukkmjølkspuddingen serveres med en liten salat laget av friske bær, tinnved, klementinfileter, skiver av tørket fiken og dadler eller knuste pepperkaker for å få litt sprø konsistens og enda mer smak av jul!  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev