Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter Vaniljeisparfait med multesaus

Vaniljeisparfait med multesaus>

1 dl vann

150 g sukker

1-2 vaniljestenger, Tahiti eller Bourbon

4 eggeplommer

4 dl kremfløte

1 plate gelatin

2 ss kokende vann

 

Ha vann og sukker i en kjele. Kok uten lokk i ca 5 minutter og pisk eggeplommene luftig. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i eggeblandingen

under fortsatt pisking. Pisk til blandingen er avkjølt og du får en tykk og lys eggedosis. Splitt opp vaniljestangen og skrap ut hele det svarte belegget på innsiden.

Ha dette i eggedosisen. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i 2 ss varmt vann. Ha dette i eggedosisen.

Til slutt piskes kremfløten til luftig krem. Vend inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell vaniljeblandingen over i terinne eller kakeformer og

sett i fryseren i minimum 5 timer. Ta kaken ut av fryseren cirka 10 minutter før servering.

 

Multesaus

500 g multer

2 ss vann

4 ss melis

noen dråper sitronsaft

 

Alt kjøres med stavmikser og presses gjennom en fin sil. Sødme og syrlighet tilpasser man selv med melis og sitronsaft.

 

Havreflarn

75 g smør

1 dl sukker

1 dl havregryn

1 dl hvetemel

1,5 ss melk

1,5 ss lys sirup

1 ts malt ingefær

1/4 ts bakepulver

 

Sett ovnen på 200 °C. Smelt smøret og trekk kasserollen til side. Rør inn sukker, havregryn, hvetemel, melk, sirup, ingefær og bakepulver til en jevn smete.

Hell 1 ss smete av gangen utover et stekebrett med bakepapir. Det tar cirka 5 minutter i ovnen å steke disse. La dem avkjøle seg på stekebrettet noen

minutter før de skal spises. Isparfaiten anrettes med multesaus, litt friske multer og bjørnebær. Sprø havreflarn gir litt krønsj til desserten.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev