1 dl vann
150 g sukker
1-2 vaniljestenger, Tahiti eller Bourbon
4 eggeplommer
4 dl kremfløte
1 plate gelatin
2 ss kokende vann
Ha vann og sukker i en kjele. Kok uten lokk i ca 5 minutter og pisk eggeplommene luftig. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i eggeblandingen
under fortsatt pisking. Pisk til blandingen er avkjølt og du får en tykk og lys eggedosis. Splitt opp vaniljestangen og skrap ut hele det svarte belegget på innsiden.
Ha dette i eggedosisen. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i 2 ss varmt vann. Ha dette i eggedosisen.
Til slutt piskes kremfløten til luftig krem. Vend inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell vaniljeblandingen over i terinne eller kakeformer og
sett i fryseren i minimum 5 timer. Ta kaken ut av fryseren cirka 10 minutter før servering.
Multesaus
500 g multer
2 ss vann
4 ss melis
noen dråper sitronsaft
Alt kjøres med stavmikser og presses gjennom en fin sil. Sødme og syrlighet tilpasser man selv med melis og sitronsaft.
Havreflarn
75 g smør
1 dl sukker
1 dl havregryn
1 dl hvetemel
1,5 ss melk
1,5 ss lys sirup
1 ts malt ingefær
1/4 ts bakepulver
Sett ovnen på 200 °C. Smelt smøret og trekk kasserollen til side. Rør inn sukker, havregryn, hvetemel, melk, sirup, ingefær og bakepulver til en jevn smete.
Hell 1 ss smete av gangen utover et stekebrett med bakepapir. Det tar cirka 5 minutter i ovnen å steke disse. La dem avkjøle seg på stekebrettet noen
minutter før de skal spises. Isparfaiten anrettes med multesaus, litt friske multer og bjørnebær. Sprø havreflarn gir litt krønsj til desserten.