Desserter Frukt, sjokolade, bær, nøtter vaniljeis, nøtter, crumble og dulce de leche

vaniljeis, nøtter, crumble og dulce de leche>

Vaniljeis 

1 vaniljestang

8 eggeplommer

150 g sukker

5 dl Kremfløte

 

Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.

Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.

 

Karamelliserte nøtter

1 håndfull skolede mandler

1 håndfull hasselnøtter

2 dl sukker

1 dl vann

50 g smør

 

Rist nøttene, og la dem avkjøles. Ha vann og sukker i en tørr stekepanne, og varm opp til alt smelter. La det stå å småkoke uten å røre. Når blandingen begynner å få en gyllen, mørk farge, tilsettes nøttene, og smør. Blant godt, og sett alt til avkjøling på et bakepapir. Til slutt knuses alt i en blender.

 

 

Havrekjeks-crumble

50 g smør

100 g havrekjeks

 

Knus kjeksene. Smelt smøret på sterk varme. La det stå og småputre til det får en brun farge, og begynner å skumme. Hell det rett over de knuste kjeksene, og bland godt.

 

 

Dulce de leche

Ta etiketten av boksen, og plasser den i en kjele med vann. Vannet skal dekke hele boksen.

Så småkoker du boksen i kjelen i minst to timer. Pass på å etterfylle med vann underveis og det er viktig at boksen alltid er dekket.

 

Etter to timer tar du boksen ut, og lar den kjøle seg ned. Når den er avkjølt, åpner du, og blander innholdet med havsalt og vanilje.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev