Vaniljeis
1 vaniljestang
8 eggeplommer
150 g sukker
5 dl Kremfløte
Splitt vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.
Karamelliserte nøtter
1 håndfull skolede mandler
1 håndfull hasselnøtter
2 dl sukker
1 dl vann
50 g smør
Rist nøttene, og la dem avkjøles. Ha vann og sukker i en tørr stekepanne, og varm opp til alt smelter. La det stå å småkoke uten å røre. Når blandingen begynner å få en gyllen, mørk farge, tilsettes nøttene, og smør. Blant godt, og sett alt til avkjøling på et bakepapir. Til slutt knuses alt i en blender.
Havrekjeks-crumble
50 g smør
100 g havrekjeks
Knus kjeksene. Smelt smøret på sterk varme. La det stå og småputre til det får en brun farge, og begynner å skumme. Hell det rett over de knuste kjeksene, og bland godt.
Dulce de leche
Ta etiketten av boksen, og plasser den i en kjele med vann. Vannet skal dekke hele boksen.
Så småkoker du boksen i kjelen i minst to timer. Pass på å etterfylle med vann underveis og det er viktig at boksen alltid er dekket.
Etter to timer tar du boksen ut, og lar den kjøle seg ned. Når den er avkjølt, åpner du, og blander innholdet med havsalt og vanilje.