FOTO stian broch
KOKK bartender Jesper Høst
APPETITT 2/2019
5 cl Husholdnings Rom
2 cl limejuice
2 ts hvitt sukker, gjerne finkornet
12-15 mynteblader
en dæsj club soda/blå Farris
Finn frem mudler og sitronbrus og kast begge i søpla! Her har du den enkleste måten å lage perfekt Mojito på gang etter gang:
Klapp myntebladene mellom hendene og slipp dem ned i et longdrinkglass.
Dette er all julingen en så skjør urt trenger for å slippe sine friske, aromatiske oljer!
Tilsett øvrige ingredienser, fyll glasset med knust is og hell rommen over til slutt.
Rør godt og lenge til sukkeret har fått løst seg opp og pynt med en myntekvast.
«Når vi ser på klassiske karibiske, og spesielt cubanske, cocktails er det vanskelig å komme bort fra Hemingway.
Under sitt tretti år lange opphold på øya var han gjerne å finne på tidligere nevnte La Floridita, men han frekventerte også La Bodeguita del Medio minst like ofte. Og på La Bodeguita var det Mojito som gjaldt!»