Drikke drinker og cocktails pors og johannesurtdram

pors og johannesurtdram>

1/2 dl friske gule blomster av perikum, helst prikkperikum (johannesurt)

7 dl brennevin

 

 

Andre urter som kan tilsettes

 

1 neve avklipte ryllikblomster eller

2 gram kanelbark

10 kryddernelliker

3-4 ferske skudd av malurt

en neve porsj

 

Bruk små, rene glass og dekk bunnen med blomster, blader eller frø, friske eller tørkede. Hell på 2 dl. sprit. Trekketiden varierer etter hvilken urt og del av planten du bruker, og kan være fra to til åtte dager. 

 

Lager du et uttrekk på prikkperikum eller andre blomster, sett glasset i vinduskarmen, solen hjelper til med å trekke ut de eteriske oljene. Når den har trukket lenge nok siles urter og blomster fra. Hell essensen over på en liten flaske og la den stå mørkt i romtemperatur. Når snapsen skal serveres tynnes den ut med 40 % sprit.

 

Det kan være lurt å begrense antall ulike urter i samme blanding, de kan ha ulik trekketid. Lag heller uttrekk av dem hver for seg og bland sammen essensene i etterkant.

 

 

generelt

Plukk blader, knopper eller åpne blomster forsiktig, bruk gjerne en saks. Legg et tett lag nederst i et glass med lokk og fyll opp med sprit.Tilsett en klype sukker og litt honning for å hindre bitter smak.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev