1/2 dl friske gule blomster av perikum, helst prikkperikum (johannesurt)
7 dl brennevin
Andre urter som kan tilsettes
1 neve avklipte ryllikblomster eller
2 gram kanelbark
10 kryddernelliker
3-4 ferske skudd av malurt
en neve porsj
Bruk små, rene glass og dekk bunnen med blomster, blader eller frø, friske eller tørkede. Hell på 2 dl. sprit. Trekketiden varierer etter hvilken urt og del av planten du bruker, og kan være fra to til åtte dager.
Lager du et uttrekk på prikkperikum eller andre blomster, sett glasset i vinduskarmen, solen hjelper til med å trekke ut de eteriske oljene. Når den har trukket lenge nok siles urter og blomster fra. Hell essensen over på en liten flaske og la den stå mørkt i romtemperatur. Når snapsen skal serveres tynnes den ut med 40 % sprit.
Det kan være lurt å begrense antall ulike urter i samme blanding, de kan ha ulik trekketid. Lag heller uttrekk av dem hver for seg og bland sammen essensene i etterkant.
generelt
Plukk blader, knopper eller åpne blomster forsiktig, bruk gjerne en saks. Legg et tett lag nederst i et glass med lokk og fyll opp med sprit.Tilsett en klype sukker og litt honning for å hindre bitter smak.