Nyhet
Drikke drinker og cocktails Red is the new blue

Red is the new blue>

4 cl fyldig calvados

2 cl blåmuggost, infusert portvin

0,5 cl honninglake

½ ts god hvitvinseddik

3 dråper abbots bitter, kan sløyfes

 

Ha alt i røreglass, rør i 30-40 sekunder og sil over i et nedkjølt cocktailglass.  Nyt gjerne en pepperkake ved siden av.

 

 

Infusjon

20 cl portvin på 10 g med en god blåmuggost,her er det brukt Fønix blåmuggost i denne.

Rør ut blåmuggosten, la det stå i 30 minutter og putt det i fryseren. La det stå til det har blitt frysende kaldt før det siles gjennom et kaffe- eller tøyfilter.

Da har du gjennomført en fatwash. Fettet fryser på et mye lavere punkt enn hetvin slik at man får silt ut det meste av det. Produktet man sitter igjen med er da en relativt klar væske.

 

Honningsirup

Varm opp honning til den er flytende, men ikke kok den. Ha i lik del i volum lunken sukkerlake som honning og rør det sammen. Sukkerlake er like deler i volum av hvitsukker og vann som kokes opp.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev