FOTO stian Broch
KOKK bartender Jesper Høst
appetitt 4/2014
En voksen julebrus som nytes best etter at ungene har lagt seg.
3 cl Don Julio Blanco Tequila
3 cl «julebrussirup»*
1 cl sitronjuice
Brut champagne
Tilsett tequila, julebrussirup og sitron i en shaker med is. Shake godt i ca 10 sekunder og sil over i et champagneglass. Topp opp med champagne og pynt med en appelsinzest. Skrell 400 g ingefær og kjør det gjennom en juicesentrifuge. Lag en tykk allehåndesirup ved å koke opp 50 g allehånde med 1 l vann. Kok inn til 1/3 og tilsett 1 kg sukker. Varm sakte opp under omrøring, uten å la det koke, til alt sukkeret er løst opp. Ta av varmen og rør inn ingefærjuicen og 200 g frosne bringebær. Avkjøl og sil gjennom et osteklede over i et norgesglass e.l. Oppbevares i kjøleskap.