Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Blekksprut med blekkmajones

Blekksprut med blekkmajones>

1 blekksprut, ca 3 kg

1 løk

1 selleristang

2 laurbærblader

5 l vann

2 dl rødvinseddik

grovt havsalt

olivenolje

Pimient d'Espelette eller annet bra paprikapulver

 
Masser blekkspruten i 5 minutter med mye grovt havsalt, og la det stå i 20 minutter.

Kok opp vann med grønnsaker delt i terninger, eddik og laurbær.

Skyll blekkspruten godt i vann etter 20 minutter, og legg den i grønnsakskraften. Kok til den er mør, ca 1 time.

Avkjøl i kokekraften. Når blekkspruten er avkjølt, kan den renses. Ta av hodet og skjær bort området mellom øynene og nebbet.

Del opp i enkle tentakler.

 

Blekkmajones

4 eggeplommer

1 l solsikkeolje eller annen nøytral olje

1 ts blekksprutblekk, tørket eller rett fra blekkspruten

6 fedd black garlic, kan også bruke vanlig hvitløk

saft og skall fra 1 sitron

 

Kjør sammen egg, blekk, hvitløk og sitronzest til en glatt masse. Tilsett oljen i en tynn stråle til passelig konsistens.

Smak til majonesen med sitronsaft og salt etter behov.

Ved servering, rør sammen paprikapulver og olivenolje, kast tentaklene sammen i marinaden.

Grill på høy varme til skinnet er sprøtt. Del opp i passende stykker og server på tallerken sammen med blekkmajones og grillet sitron.

Ha over litt av marinaden ved servering.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev