1 blekksprut, ca 3 kg
1 løk
1 selleristang
2 laurbærblader
5 l vann
2 dl rødvinseddik
grovt havsalt
olivenolje
Pimient d'Espelette eller annet bra paprikapulver
Masser blekkspruten i 5 minutter med mye grovt havsalt, og la det stå i 20 minutter.
Kok opp vann med grønnsaker delt i terninger, eddik og laurbær.
Skyll blekkspruten godt i vann etter 20 minutter, og legg den i grønnsakskraften. Kok til den er mør, ca 1 time.
Avkjøl i kokekraften. Når blekkspruten er avkjølt, kan den renses. Ta av hodet og skjær bort området mellom øynene og nebbet.
Del opp i enkle tentakler.
Blekkmajones
4 eggeplommer
1 l solsikkeolje eller annen nøytral olje
1 ts blekksprutblekk, tørket eller rett fra blekkspruten
6 fedd black garlic, kan også bruke vanlig hvitløk
saft og skall fra 1 sitron
Kjør sammen egg, blekk, hvitløk og sitronzest til en glatt masse. Tilsett oljen i en tynn stråle til passelig konsistens.
Smak til majonesen med sitronsaft og salt etter behov.
Ved servering, rør sammen paprikapulver og olivenolje, kast tentaklene sammen i marinaden.
Grill på høy varme til skinnet er sprøtt. Del opp i passende stykker og server på tallerken sammen med blekkmajones og grillet sitron.
Ha over litt av marinaden ved servering.