Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Bokhvetesveler, røkt makrell og karse

Bokhvetesveler, røkt makrell og karse>

Svele

3 egg

25 g sukker

25 g smør

480 g kefir

150 g bokhvetemel

150 g mel

12 g natron

½ ts hornsalt

10 g salt

 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn kefir og det tørre vekselvis.

Tilsett smeltet smør og stek dem gylne i pannen. 

 

Makrell

makrellfileter

60/40 salt og sukker

 

Sukkersalt makrellfiletene i ca. 10-15 minutter.

Røyk makrellene med litt temperatur så de blir gjennombakt. Forvarm ovnen til ca. 50 °C før man setter inn røykespon.Avkjøl makrellene.Bland opp med majones og Rørosrømme, ca. 30-70 i forhold på blandingen.Smak til med sitron og salt. Anrett med syltet løk, agurk og forskjellige typer karse.