Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Bolinhos og chipotleaîoli

Bolinhos og chipotleaîoli>

400 g utvannet og renset klippfisk

200 g poteter

1 løk

2  hvitløkbåter

1 egg

3 ss potetmel

en halv bunt persille

litt salt

1 dl griljermel

frityrolje

 

Del klippfisken i store stykker og kok dem i så mye vann at det dekker, i ca 10 minutter.

Flak fisken og riv muskelfibrene fra hverandre.

Kok potetene og mos dem. Bland revet fisk og most potet med finhakket løk, hvitløk, persille og egg.

Dryss over potetmel og pepper, bland godt.

Form små boller med to spiseskjeer. Vend dem i griljermel og friter i rikelig med god varm olje.

Legg de friterte bollene på et kjøkkenpapir som trekker fuktighet lett.

Server gjerne med rømme tilsatt krydder, eller en chipotlemajones, salsa og lime.

 

Chipotleaîoli

1 dl majones

2 ts finhakket gressløk

2 ss limejuice

en halv ts finhakket chipotle

salt og pepper

 

Alt blandes godt sammen og smakes til. Server med aioli og sitron

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev