400 g utvannet og renset klippfisk
200 g poteter
1 løk
2 hvitløkbåter
1 egg
3 ss potetmel
en halv bunt persille
litt salt
1 dl griljermel
frityrolje
Del klippfisken i store stykker og kok dem i så mye vann at det dekker, i ca 10 minutter.
Flak fisken og riv muskelfibrene fra hverandre.
Kok potetene og mos dem. Bland revet fisk og most potet med finhakket løk, hvitløk, persille og egg.
Dryss over potetmel og pepper, bland godt.
Form små boller med to spiseskjeer. Vend dem i griljermel og friter i rikelig med god varm olje.
Legg de friterte bollene på et kjøkkenpapir som trekker fuktighet lett.
Server gjerne med rømme tilsatt krydder, eller en chipotlemajones, salsa og lime.
Chipotleaîoli
1 dl majones
2 ts finhakket gressløk
2 ss limejuice
en halv ts finhakket chipotle
salt og pepper
Alt blandes godt sammen og smakes til. Server med aioli og sitron