Sotet, tørket rekepaste
300 g tørkete reker
500 g smør
50 g søl
litt vann
brent purreløkpulver, etter smak
brent høyaske, etter smak
2-4 g gelespessa
smak til med sitron og salt
Tørk reker uten skall på 60 °C til de er helt tørre. Ha reker, søl, smør og ca. 1 dl vann i en kjele
La dette stå og småputre i 1-2 timer. Juster med litt vann. Tanken er at rekene skal rehydrere. Kjør massen i en thermomix til en puré, juster og smak til med purreaske og høyaske. Tilsett 2-4 g gelespessa for at det skal binde seg. Smak til med sitron og salt.
Spisskål
Del spisskålen i åtte deler og juster størrelsen ved å skrelle av blader.
Bladene tørkes i ovn på 55 °C til de er helt tørre og kjøres til pulver.Kok kålen i godt saltet vann i ca. 30 sekunder og avkjøl i isvann.Spisskålen varmes opp og rekepasten legges lagvis mellom bladene.
Spray kålen med sitron og salt. Dryss på kålpulver.Breiflabben legges i 10 % saltlake i åtte minutter. Posjeres videre i vakuum på 53 °C.
Ta den rett ut av posen og gi den en kjapp runde på grillen.Serveres med smørsaus, tang og grønn olje etter eget ønske