Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Ceviche Miraflores

Ceviche Miraflores >

200 g kveite

100 g choclo, hvit fersk mais

1 dl vann

1 dl melk

10 g salt

50 g canchamais

5 dl fiskekraft

½ boks usøtet kondensert melk

1 rocotto chili

1 fedd hvitløk

100 g stangselleri

1 potte koriander

saft fra 3 lime

 

Kveita fileteres og kuttes i tynne strimler. Kok opp choclo, vann, melk og salt, avkjøl og oppbevar maisen i melkelaken. Puff opp canchamais på et bakebrett i ovnen på 180 °C med litt olje, og smak til med salt. Lag  «leche de tigre» usøtet og kondensert melk, gjerne Vikingmelk. Lag rocotto paste av en rocotto chili som renses og vaskes godt, kjøres til puré og oppbevares lufttett. Hvitløksfedd  og  stangselleri kjøres sammen med stavmikser til grønn paste. Hakk en potte med fersk koriander. Kveitestrimlene  blandes med 1 ts salt, og de øvrige ingrediensene. Server omgående, helst med en pisco sour. Smak til med lime.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev