Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Ceviche, søtpotet, mais og korianderolje

Ceviche, søtpotet, mais og korianderolje>

ferdig blandet tigermelk

5 dl kokosmelk

1 habanero chili

1 cm ingefær

½ sitronstang

1 boks Aji Amarillo paste

5 dl ferskpresset limejuice

500 g kveitefilet

1 maiskolbe   

 

Kjør ingrediensene sammen på stavmikser og infuser over natten.

Limejuicen blandes med det øvrige og smakes godt til med salt, den trenger mer enn du tror. Søtpotetene bakes på salt i 3 timer og på 150 °C i ovnen.

 

Korianderolje

60 % koriander

40 % nøytral olje

 

Kjør dette sammen på en blender på høyeste hastighet i 10 minutter og sil av.

 

Fritert mais

Mais friteres på 150 °C i ca. 1,5-2 minutter. Den skal lage poppelyd, men vil ikke bli som popcorn av utseende. Legges på papir og saltes godt. Bruk ca. 120 g kveitefilet per porsjon. Dette kuttes i små terninger og vendes i rikelig med tigermelk i 5 minutter før servering. Anrett gjerne med en syrlig salat laget på rettich, koriander, limejuice og tørkede chili-tråder på toppen.

 

Tigermelk

2 chili

2 ss finhakket løk


1-2 fedd hakket hvitløk

1 bit finhakket ingefær

2 ss olje

saften av 8 lime


½ ts salt


en bunt koriander

 

Finhakk ingrediensene og mos dem med en blender. Juster styrken og la den trekke. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev