Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Creperøre med toppings

Creperøre med toppings>

Crêpesrøre

3 dl bokhvetemel

2,5 dl vann

5 egg

2,5 dl melk

60 g smør

 

Bland vann, egg og melk sammen i en mikser. Sikt inn mel under omrøring og spe inn smeltet smør til slutt. La røren stå i to timer og svelle før steking.

Stek crêpene på høy varme og lag dem så tynne som mulig.

 

Forskjellig toppingER

 

Reker, krepsehaler og chilimajones

 

Chilimajones

250 g hjemmelaget majones

½ chili

sirachasaus

salt og pepper

saft og skall fra ½ sitron

 

Hakk chili og kjør den med litt majones i thermomikser til glatt puré. Bland med resten og smak til med sirachasaus, salt, pepper, sitronskall og saft.

 

Reker og krepsehaler

100 g reker

100 g krepsehaler

100 g chilimajones

3 hardkokte egg, kuttet i terninger

½ sitron

litt dill

 

Bland alt sammen. Riv i sitronskall og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Vend inn hakket dill. Legg reke- og krepsblandingen opp på crêpene og topp med hjertesalat og rugbrødkrutonger.

 

 

Kylling, hoisinsaus og peanøtter

150 hoisinsaus

3 ss soyasaus

1 ss chipotlesaus

100 peanøtter, skal være ristet i ovnen, dette er viktig for smaken

1 lime, med skall og saft

1 ss revet ingefær

 

Kjør alt til en tykk masse i mikser og riv i ingefær og limeskall. Vend inn hakkede peanøtter til slutt. Varmen kylling og smak til med hoisinsausen. Legg på crêpene og topp med vårløk, mango og reddik.

 

Røket laks, pepperrot, Snøfrisk og rogn

Sennepsdressing av  ½ liter majones og 150 g sennep

Bland dette og smak til med salt og ristet sortpepper. Riv i skall fra ½ sitron og ha i saften.

 

Snøfrisk-krem

100 g Snøfrisk

100 g crème fraîche

1/4 ts cayennepepper

pepperrot

salt og ristet sortpepper

saft og skall av 1/4 sitron

 

Stivpisk crème fraîche og bland med Snøfrisk. Smak til med cayennepepper, revet pepperrot, salt, ristet sortpepper. Revet skall og saft fra 1 sitron. Legg klikker med dette på crêpene og tynne skiver av røkt laks. Topp med lakserogn, hjertesalat, reddik og agurk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev