Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Fiskeball i syrlig saus

Fiskeball i syrlig saus>

Denne retten er inspirert av både makrellretten, som var en inspirasjon fra Peru og fra norske fiskeboller. 

 

Saus

Bruk ca. 1 kg tomater. Jeg bruker gule lemonade mini fra Frode Ljosdal og 2 potter med matsyre. Kjøres i blender til det hele er sammen. Smak til med salt og muligens litt askorbinsyre eller sitronsyre. Ikke ha sitron eller lime i, da vil matsyren oksidere og bli brun med en gang. 

 

Ballen

Bruk en fisk som tåler å bli banket flat uten å ramle fra hverandre. På bildet har jeg brukt lysing. Til fyllet er det sitronkrem og samme oppskrift som til griseørene, agurk, knutekål og hakkede biter av fisken du har brukt. Dette blandes sammen og smakes til med salt og eventuelt litt sitron. Ikke ha i for mye syre da dette vil koke fisken. 

 

Når fisken er banket flat, flytter man den over på en plastbit, legg i en skje med fyll, brett den forsiktig sammen og rull til en ball. La det stå slik i kjøleskapet i noen timer for å sette seg. Ved servering tar man ballen ut og brenner den skikkelig med brulee-brenner. Dette er for å få litt deilig grillsmak og for å bli kvitt rå sener fra fisken. Alt innhold i ballen skal være kaldt. Syren i sausen tar knekken på den rå fisken. Rundt er det litt skåret romanosalat for å ta litt syre. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev