Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Gravet fjellørret med pepperrotsnø

Gravet fjellørret med pepperrotsnø>

Dette er en fin forrett som de fleste vil like. Tilbehøret kan varieres ut fra sesongens råvarer. Pepperotsnøen er en spennende kontrast.

 

Pepperotsnø

15 g maizena 

90 g melk

500 g kefir

30 g revet pepperrot, må smakes til

litt sitron og salt

 

Melk og maizena kokes tykk. Tilsett kefir og pepperrot. La blandingen trekke i 30 minutter. Sil av og smak til med sitron og salt. Den må fryses i ett døgn før bruk. Bruk en skje til skrape, slik at det blir snø.   

 

Gravet ørret

2 fileter av fjellørret, uten skinn

1/3 salt

1/3 sukker

1/3 brunt sukker

pepper, korianderfrø og dillstilker

 

Strø sukker, salt og krydderblanding over fisken og la den ligge slik natten over i kjøleskapet. Har du dårlig tid, kan du la fisken ligge 2-3 timer i romtemperatur. Skyll av fisken og del den nesten igjennom i to på langs. Rull den i clingfilm slik at det blir en fin pølse. La den ligge noen timer, gjerne et døgn før den blir brukt. Del hver rull i to og anrett som på bildet. Server gjerne med litt agurk som er smakt til med sukker, salt og eddik. Du kan også pynte med litt tangsalat, dill og spiselige blomster.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev