FOTO ulla Westbø
KOKK heidi Bjerkan og elise liland
appetitt 1/2011
Dette er en fin forrett som de fleste vil like. Tilbehøret kan varieres ut fra sesongens råvarer. Pepperotsnøen er en spennende kontrast.
Pepperotsnø
15 g maizena
90 g melk
500 g kefir
30 g revet pepperrot, må smakes til
litt sitron og salt
Melk og maizena kokes tykk. Tilsett kefir og pepperrot. La blandingen trekke i 30 minutter. Sil av og smak til med sitron og salt. Den må fryses i ett døgn før bruk. Bruk en skje til skrape, slik at det blir snø.
Gravet ørret
2 fileter av fjellørret, uten skinn
1/3 salt
1/3 sukker
1/3 brunt sukker
pepper, korianderfrø og dillstilker
Strø sukker, salt og krydderblanding over fisken og la den ligge slik natten over i kjøleskapet. Har du dårlig tid, kan du la fisken ligge 2-3 timer i romtemperatur. Skyll av fisken og del den nesten igjennom i to på langs. Rull den i clingfilm slik at det blir en fin pølse. La den ligge noen timer, gjerne et døgn før den blir brukt. Del hver rull i to og anrett som på bildet. Server gjerne med litt agurk som er smakt til med sukker, salt og eddik. Du kan også pynte med litt tangsalat, dill og spiselige blomster.