Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Gravet og lettrøkt ørret, linser og sellerikrem

Gravet og lettrøkt ørret, linser og sellerikrem>

300 g ørretfilet

Graving   

0,25 dl brun farin

0,25 dl sukker

½ dl salt

3 ss finhakket dill

litt sitronzest etter smak

 

Bland sammen alle ingrediensene til gravingen. Renskjær ørreten og grav ørreten i et døgn. Tørk den ren fra gravingen og kaldrøk fisken i 10 minutter. Stek fisken i ovnen på 60 °C slik at den får en kjernetemperatur på 38 °C. Dra skinnet av fisken og dryss dill og sitronzest på den ene siden i et jevnt lag.

 

Sellerikrem

½ liten sellerirot

3 dl melk

1 dl fløte

salt og pepper

sitron og olivenolje

 

Kutt sellerien i mindre biter og kok den i melk og fløte. Sil bort væsken når sellerien er klar. Miks blandingen glatt i en termomikser, spe med litt olivenolje og sitronjuice. Smak til med salt og pepper.

 

Sellerikonfit

½ liten sellerirot

olivenolje til det dekker

sitronzest fra 1 sitron

timian

3 hvitløkbåter

salt og pepper

 

Kutt sellerien i mindre biter. Slå på olivenolje, urter, zest, hvitløk, salt og pepper. La det trekke i ovnen på 80 °C til de er møre.

 

Belugalinser

50 g belugalinser

1 dl rødvin

1 dl kyllingkraft

sitronzest etter smak

2 ss finhakket sjalottløk

2 ss finhakket persille

2 ts finhakket gressløk

2 ts finhakket dill

litt grov dijonsennep etter smak

1 hvitløkfedd

 en kvist timian

 

Skyll linsene godt og ha dem i en kjele sammen med ett hvitløkfedd og en timiankvist. Hell over vin og kyllingkraft og kok til linsene er møre. Sil av og avkjøl. Smak de kalde linsene til med grovkornet dijonsennep, sjalottløk, gressløk, persille, dill, olivenolje og salt. Anrett fisken på en stor tallerken med sellerimos med linser og sellerikonfit. Pynt med litt grønn urteolje, gressløk og dill.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev