Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Gullsild fra Njardar og sellerirot

Gullsild fra Njardar og sellerirot>

GULLSILD

1 Gullsild fra Njardar

0,5 l H-melk

 

SELLERIPOSER

12 tynne skiver  sellerirot

3 høvlede reddiker

 

GULLØYE POTETPURÈ

3 Gulløyepoteter

40 g usaltet smør  

salt og pepper

 

HAVRECHIPS

100 g havregryn

4 dl vann

karve etter smak

1,2 dl rapsolje med sitron

12 tynne skiver av reddik

persillerotløv

 

 

Gullsilden fileteres og alle bein tas ut. Legg silden i melk natten over. Sildefiletene kuttes i 24 små «gaffelbiter» og selleriskivene trekkes i saltet vann til de er møre.

Gulløyepotetene kokes møre, skrelles og moses. Smøret vendes i, og potetpureen smakes til med salt og hvit pepper.

 

Havregrynene kokes til de er møre og til grøtkonsistens i ca 40 minutter. Etterfyll med vann hvis det er nødvendig. Grøten legges i ett tynt lag på en silikonmatte og

karve strøs over.

 

Chipsen stekes i ovnen på 160 °C til de er gylne.

Avkjøl og brekk i biter.

 

De tynne og møre selleriskivene fylles med potetpuré. En bit av gullsilden plasseres i hver selleriskive og

selleriskivene brettes til en trekant.

 

Tre av selleritrekantene plasseres i en dyp tallerken. En bit gullsild plasseres på toppen av hver selleritrekant og

rapsoljen med sitron fordeles jevn over.

 

Den høvlede reddiken plasseres over hver gullsild og havrechipsen plasseres mellom hver trekant.

Pynt med persillerotløv og server.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev