Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Haneskjell, bakte rødbeter og crème fraîche med sitron

Haneskjell, bakte rødbeter og crème fraîche med sitron>

5 haneskjell per person

1 stor rødbet

1 ts kummin

2 stjerneanis

1 ts svartpepper

olivenolje

soyaolje eller annen nøytral olje

et par ss crème fraîche

fersk sitron og salt etter smak

frissesalat og fersk dill som garnityr

 

Rens og kutt rødbetene til kvadratiske biter. Legg i en liten ildfast form og dekk med 50/50 soyaolje og olivenolje. Smak til med krydderet. Dekk formen med aluminiumsfolie og ha den i ovnen i ca 45 minuter på 150 °C.

 

Haneskjellene stekes i en panne med litt klaret smør og saltes forsiktig. Crème fraîche smakes til med fersk sitron og salt, og piskes til den blir passe tykk og ikke renner.

Anrett skjellene og betene med frissesalat og fersk dill. Dander med litt crème fraîche.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev