Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kamskjell caprese og grissini

Kamskjell caprese og grissini>

4 ferske gigant kamskjell

2 tomater uten skinn

30 g niscoise oliven

½ sjalottløk

2 ss gresskarkjerner

2 ss eplecidereddik

3 ss olivenolje eller gresskarolje

 

Åpne og rens kamskjellene. Finkutt sjalottløk og bland sammen med eddik og olje. Smak til med salt og pepper. Lun hakkede tomater og oliven i en kjele med litt olje, smak til med salt. Stek kamskjellene på høy varme og kun på den ene siden. Server kamskjellene med tomatene, olivenene og vinaigretten.

 

Grissini

500 g mel

15 g gjær

100 g smør

10 g salt

5 g sukker

300 g vann

1 lime

maldonsalt

olivenolje

lag gjerne limesalt

 

Bland alt det tørre. Ha i væsken og kjør blandingen i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Rull deigen i passe tynne pølser og stek dem på 175 °C til de er gylne og sprø. Pensle dem med lime, olje og salt etter stekingen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev