4 ferske gigant kamskjell
2 tomater uten skinn
30 g niscoise oliven
½ sjalottløk
2 ss gresskarkjerner
2 ss eplecidereddik
3 ss olivenolje eller gresskarolje
Åpne og rens kamskjellene. Finkutt sjalottløk og bland sammen med eddik og olje. Smak til med salt og pepper. Lun hakkede tomater og oliven i en kjele med litt olje, smak til med salt. Stek kamskjellene på høy varme og kun på den ene siden. Server kamskjellene med tomatene, olivenene og vinaigretten.
Grissini
500 g mel
15 g gjær
100 g smør
10 g salt
5 g sukker
300 g vann
1 lime
maldonsalt
olivenolje
lag gjerne limesalt
Bland alt det tørre. Ha i væsken og kjør blandingen i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Rull deigen i passe tynne pølser og stek dem på 175 °C til de er gylne og sprø. Pensle dem med lime, olje og salt etter stekingen.