Kamskjell
4 kamskjell, med rogn
solsikkeolje
salt og pepper
smør
sitron, salt og pepper
Rens kamskjellene og ta vare på rogn til majonesen og den største delen av skjellene til å anrette i. Varm en panne med olje og stek kamskjellene på den flate siden på høy varme til de har fin stekeskorpe, det tar ca. 1 minutt.
Snu skjellene og ta pannen av varmen. Ha i smør og smak til med salt og pepper. Klem over litt sitron.
Rognmajones
4 kamskjellrogn
røykespon
100 g hjemmelaget majones
sitron, etter smak
Rens rognen og skyll den en stund i vann. Kutt av den brune delen. Varmrøyk rognen og avkjøl den. Bland med majonesen og kjør med stavmikser til en glatt masse. Juster med litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og sitronsaft. Legg kamskjellet i skjellet oppå blomkålkremen og ha over litt av stekesmøret.
Variasjon på blomkål
1 blomkål
smør, melk og salt
Puré
Del blomkålen i to. Ta vare på de fine bladene. Del den ene halvparten i mindre biter og kok den mør i lettsaltet vann. Kjør til glatt puré i blender med litt smør og melk. Smak til med salt.
Blader
Kok de fine bladene i smørvann ved servering og legg rundt kamskjellet.
Chips
Kutt tynne skiver av blomkålen på mandolin og tørk skivene til de er helt sprø. Anrett på toppen av retten.
Cous-cous
Kjør restene av den rå blomkålen som er igjen på termomikser på full hastighet i 3 sekunder til cous-cous lignende tekstur. Smak til med litt salt, sitronsaft og olivenolje.