Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kamskjell, røkt rognmajones og blomkål

Kamskjell, røkt rognmajones og blomkål>

Kamskjell

4 kamskjell, med rogn

solsikkeolje

salt og pepper

smør

sitron, salt og pepper

 

Rens kamskjellene og ta vare på rogn til majonesen og den største delen av skjellene til å anrette i. Varm en panne med olje og stek kamskjellene på den flate siden på høy varme til de har fin stekeskorpe, det tar ca. 1 minutt.

Snu skjellene og ta pannen av varmen. Ha i smør og smak til med salt og pepper. Klem over litt sitron.  

 

Rognmajones

4 kamskjellrogn

røykespon

100 g hjemmelaget majones

sitron, etter smak

 

Rens rognen og skyll den en stund i vann. Kutt av den brune delen. Varmrøyk rognen og avkjøl den. Bland med majonesen og kjør med stavmikser til en glatt masse. Juster med litt vann hvis den blir for tykk. Smak til med salt og sitronsaft. Legg kamskjellet i skjellet oppå blomkålkremen og ha over litt av stekesmøret.

 

Variasjon på blomkål

1 blomkål

smør, melk og salt

 

Puré

Del blomkålen i to. Ta vare på de fine bladene. Del den ene halvparten i mindre biter og kok den mør i lettsaltet vann. Kjør til glatt puré i blender med litt smør og melk. Smak til med salt.

 

Blader

Kok de fine bladene i smørvann ved servering og legg rundt kamskjellet.

 

Chips

Kutt tynne skiver av blomkålen på mandolin og tørk skivene til de er helt sprø. Anrett på toppen av retten.

 

Cous-cous

Kjør restene av den rå blomkålen som er igjen på termomikser på full hastighet i 3 sekunder til cous-cous lignende tekstur. Smak til med litt salt, sitronsaft og olivenolje.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev