Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kamskjell sucree salè

Kamskjell sucree salè>

4 ferske kamskjell, type Gigant 

 

Rens og lag ruter på toppen av kamskjellene. Stekes i varm panne med olje til de er gyllenbrune på den rutede siden.

Snu dem og avslutt med litt smør i pannen. Server gjerne med skogsyre hvis du har mulighet å få tak i.

 

 

Blomkålpuré

200 g blomkål

smør og fløte

 

Kutt blomkål i biter og kok mør i fløte med litt salt. Sil av, og kjør blomkålen helt glatt på en blender. Spe i med litt smør og eventuelt fløte om nødvendig.

 

 

Mini blomkålbuketter 

100 g blomkål

 

Lag mini blomkålbuketter 3-4 cm store. Bruk avskjæret til blomkålpureen.

Stek dem i en tørr panne rett før servering.

 

 

Kapers, sultanrosiner og gressløk beurre blanc

150 g kaldt usaltet meierismør, i terninger

100 g tørr hvitvin

1 laurbærblad

½ sjalottløk

5 sorte pepperkorn

50 g sultanrosiner, lagt i bløt og kuttet i to

50 g grovhakket kapers 

 

 

Reduser til du har ¼ av væsken igjen og sil av. Pisk inn smørterninger over lav varme mens du visper. Smak til med kapers, sultanrosiner, gressløk, salt og sitronjuice.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev