FOTO stian broch
KOKK eyvind Hellstrøm og co
APPETITT 1/2019
4 ferske kamskjell, type Gigant
Rens og lag ruter på toppen av kamskjellene. Stekes i varm panne med olje til de er gyllenbrune på den rutede siden.
Snu dem og avslutt med litt smør i pannen. Server gjerne med skogsyre hvis du har mulighet å få tak i.
Blomkålpuré
200 g blomkål
smør og fløte
Kutt blomkål i biter og kok mør i fløte med litt salt. Sil av, og kjør blomkålen helt glatt på en blender. Spe i med litt smør og eventuelt fløte om nødvendig.
Mini blomkålbuketter
100 g blomkål
Lag mini blomkålbuketter 3-4 cm store. Bruk avskjæret til blomkålpureen.
Stek dem i en tørr panne rett før servering.
Kapers, sultanrosiner og gressløk beurre blanc
150 g kaldt usaltet meierismør, i terninger
100 g tørr hvitvin
1 laurbærblad
½ sjalottløk
5 sorte pepperkorn
50 g sultanrosiner, lagt i bløt og kuttet i to
50 g grovhakket kapers
Reduser til du har ¼ av væsken igjen og sil av. Pisk inn smørterninger over lav varme mens du visper. Smak til med kapers, sultanrosiner, gressløk, salt og sitronjuice.