Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Klippfiskboller og røkte reker

Klippfiskboller og røkte reker>

klippfiskboller

 200 g klippfisk, ferdig utvannet

150 g mandelpotet skrellt og kokt

1/2 fedd hvitløk

egg, hvetemel og pankomel og frityrolje

salt,pepper og sitron etter smak

 

Kok mandelpotetene møre.

Tilsett varm fløtemelk i potetene og hvisp kraftig til en glatt purè.

Bland i finkuttet hvitløk og revet klippfisk. Bland godt og smak til med sitron, salt og pepper.

Rulles i fine kuler, legges på brett og settes i fryseren.

Paneres i egg, hvetemel og pankomel og friteres til de er gylne. Legges på papir til de blir tørre.

 

Remulade

1 eggeplomme

2 ss hvitvinseddik

2 ts dijonsennep

75 g sylteagurk

2 ss kapers

2 dl mild nøytral olje

1 dl god olivenolje

salt og pepper

 

Ha eggeplomme, eddik og dijonsennep i en bolle.

Spe med olje under konstant vipsing til majonesen er tykk og kremet. Hakk sylteagurk og kapers, rør inn i majonesen og smak til med salt og pepper.

 

Aioli

1 eggeplomme

2 ss hvitvinseddik

2 ts dijonsennep

2 dl mild nøytral olje

1 dl god olivenolje

1 fedd finhakket hvitløk

salt

 

Ha eggeplomme, eddik og dijonsennep i en bolle.

Spe med olje under konstant vipsing til majonesen er tykk og kremet.Rør inn hvitløk, smak til med salt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev