klippfiskboller
200 g klippfisk, ferdig utvannet
150 g mandelpotet skrellt og kokt
1/2 fedd hvitløk
egg, hvetemel og pankomel og frityrolje
salt,pepper og sitron etter smak
Kok mandelpotetene møre.
Tilsett varm fløtemelk i potetene og hvisp kraftig til en glatt purè.
Bland i finkuttet hvitløk og revet klippfisk. Bland godt og smak til med sitron, salt og pepper.
Rulles i fine kuler, legges på brett og settes i fryseren.
Paneres i egg, hvetemel og pankomel og friteres til de er gylne. Legges på papir til de blir tørre.
Remulade
1 eggeplomme
2 ss hvitvinseddik
2 ts dijonsennep
75 g sylteagurk
2 ss kapers
2 dl mild nøytral olje
1 dl god olivenolje
salt og pepper
Ha eggeplomme, eddik og dijonsennep i en bolle.
Spe med olje under konstant vipsing til majonesen er tykk og kremet. Hakk sylteagurk og kapers, rør inn i majonesen og smak til med salt og pepper.
Aioli
1 eggeplomme
2 ss hvitvinseddik
2 ts dijonsennep
2 dl mild nøytral olje
1 dl god olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk
salt
Ha eggeplomme, eddik og dijonsennep i en bolle.
Spe med olje under konstant vipsing til majonesen er tykk og kremet.Rør inn hvitløk, smak til med salt.