Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Knekkebrød, sikrogn, rømme og pesto

Knekkebrød, sikrogn, rømme og pesto>

 200 g  sikrogn naturell fra Femundfisk

1 pakke Bordknask fra Markajentene

1 lite beger Rørosrømme

1 glass Finnmarkspesto fra Polarurt

2 sjalottløk

1 bunt persille

1 pakke sommerdrøm, tørkede blomster fra Tolga

2 ts salt

2 ts sukker

 

Sikrogn

Ha sikrognen i en bolle på hvert fall en liter. Massèr forsiktig inn sukker og salt. La den stå å marinere i ca en time. Ha så lunket vann over, og rør rundt med en visp. Eventuelle sener vill feste seg til vispen og være lette å få vekk. Dette er en effekt måte å rense rognen på. Sil så av vannet og rognen er ferdig. Hvis den fortsatt smaker litt bittert kan man smake den til med litt mer salt og eventuelt sukker. Resten av produktene er klare til bruk, så da er det bare å servere og kose seg.  

Finnmarkspestoen er laget av Marit Sundt på Polarurt og består hovedsakelig av viltvoksende sibirgressløk fra Kongsfjorden Sikrognen kommer fra villsik som lever fritt i Femundsvannet Sommerdrøm er tørkede økologiske kronblader fra Tolga

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev