16 ferske knivskjell, fås på Mathallen og Fiskeriet
saften fra 2 sitroner
1 ts lecite
tørket chili
Piri Piri
Legg knivskjellene i rennende kaldt vann og tilsett litt salt. Fres dem i en varm panne med olje og chili til skjellene åpner seg. Det tar ca to minutter med olje og chili. Tilsett et par dråper piri piri-saus.
Sitronskum
Ha sitronsaft og lecite i en beholder. Bruk en stavmikser og skum opp. Dette skummet holder sin form lenge pga. lecite, men kan droppes å skummes opp. Da må det serveres umiddelbart før skummet faller. Dryss maldonsalt og kvernet pepper over.
Ole Martins piri piri-saus
1,5 dl olivenolje
4 ss hvitvinseddik
4 ss tørket og knust chili, gjerne piri piri
1 ss paprikapulver
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts salt
1 ts oregano
Ha alt i et syltetøyglass eller lignende og rist sammen. Lag sausen helst god tid i forveien. Den holder seg lenge i kjøleskap.