Nyhet
Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Knivskjell med sitronskum

Knivskjell med sitronskum >

16 ferske knivskjell, fås på Mathallen og Fiskeriet

saften fra 2 sitroner

1 ts lecite

tørket chili

Piri Piri

 

Legg knivskjellene i rennende kaldt vann og tilsett litt salt. Fres dem i en varm panne med olje og chili til skjellene åpner seg. Det tar ca to minutter med olje og chili. Tilsett et par dråper piri piri-saus.

 

Sitronskum

Ha sitronsaft og lecite i en beholder. Bruk en stavmikser og skum opp. Dette skummet holder sin form lenge pga. lecite, men kan droppes å skummes opp. Da må det serveres umiddelbart før skummet faller. Dryss maldonsalt og kvernet pepper over.

 

Ole Martins piri piri-saus

1,5 dl olivenolje

4 ss hvitvinseddik

4 ss tørket og knust chili, gjerne piri piri

1 ss paprikapulver

1 fedd finhakket hvitløk

1 ts salt

1 ts oregano

 

Ha alt i et syltetøyglass eller lignende og rist sammen. Lag sausen helst god tid i forveien. Den holder seg lenge i kjøleskap.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev