Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Knivskjell, sitronmajones og akkarchips

Knivskjell, sitronmajones og akkarchips >

Grillet sitronmajones

Gir ca. 1 liter majones

1-2 sitroner, kuttes i to og grilles hardt

1-2 ts Dijon sennep

ca. 3 eggeplommer

½ liter nøytral olje

salt etter smak

 

Kjør eggeplommer og Dijon sennep i blender. Spe med nøytral olje til en passe tjukk majones. Smak til med salt og saften fra de grillede sitronene.

 

 

Akkarchips

Nok til ca. 6 porsjoner

360 g akkar

14 g salt

360 g tapiocastivelse

40 g blekksprutblekk

 

Kjør akkar og salt i thermomix eller robot coupe til en fin puré. Passer gjennom en fin sil. Ha alt tilbake i blenderen og mix inn tapiocastivelse og blekksprutblekk.

Vakumer i poser og posjer sous vide i 45 minutter. Avkjøl og kjevle massen tynt utover vakumposene. Ta massen ut og skjær i rektangulære former som ligner knivskjellene.

Tørk deretter massen på 60 °C i ca. 35 minutter. Rett før servering friteres de på ca 190 °C til de «pufferB opp.

 

Knivskjell

Ca. 5 knivskjell per person

egg, mel og pankobrødsmuler

finsalt, cayenne og ristet sort pepper

 

Ha knivskjellene flatt utover et brett og damp raskt i ovnen til de åpner seg. Plukk kjøttet ut av skjellene. Den nederste delen dras av og kastes. Toppen skjæres i to på langs og gjørma i midten skrapes ut. Skyll dem lett og tørk godt. Paner med mel, egg og pankokrumme. Friter på ca. 190 °C til gyllenbrune.

Krydre dem med salt, cayenne og ristet sort pepper. Server med en gang sammen med nyfriterte akkarchips, litt syltet chili og grillet sitronmajones.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev