600 g ishavsrøyefilet, i porsjonsbiter
400 g blå Kongo poteter
2 store gulrøtter
½ liter ande- eller gåsefett
noen tråder safran
1 eggeplomme
1 dl soyaolje
1 sitron
1 ss rømme
1 hvitløkfedd som presses til puré
1 ss smør
Start med å lage aîoli med å ha noen safranstrå i soyaoljen. Bland saften av en ½ sitron og 1 eggeplomme og pisk dette sammen. Pisk inn oljen veldig sakte med eggeplommeblandingen til du får en tykk majones. Tilsett hvitløkpuré og salt og pepper etter smak. Aîolien blir bedre hvis den får stå i kjøleskapet et par timer.
Potetmos og gulrøtter
Skrell og kok potetene til de blir møre. Knus potetene godt og tilsett saften av en ½ sitron for å få fargen tilbake. Tilsett litt rømme og 1 ss smør i mosen. Skrell gulrøtter og skjær dem i 5 cm lange staver. Stek dem i en panne med litt smør og olje. Krydre med salt og pepper etter smak.
Konfitert røye
Skjær filetene i porsjonsbiter og napp ut bena. Varm andefettet i en gryte. Pass på temperaturen, hold den på 160 °C og la den koke i 4 minutter. La fiskebitene hvile et par minutter på et tørkepapir slik at alt fettet renner av. Smak til med salt og pepper.