Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Konfitert tørrfisk

Konfitert tørrfisk>

Diverse norske salattyper med vinaigrette laget av sherryeddik og sirup. Pinjekjerner, granateple, persille og rødløk, kandisert rabarbra, fersk fiken, Blåmuggost fra Kjerringøy og sprøtt knekkebrød.

 

Sherryvinaigrette

1 dl sherryeddik og 1 dl sukker kokes ned til sirup. 2 ss olivenolje monteres inn i sirupen. Persille og rødløk finhakkes, granateple renses og kjernene plukkes ut og blandes inn.

Pinjekjerner ristes i ovnen på 170 °C til de er gylne og blandes inn i vinaigretten. Smak til med litt salt og pepper.

 

Rabarbra

Kok opp 2 dl sukker og 1 dl vann. Tilsett biter av rabarbra og saft fra en halv sitron. La dette trekke under kokepunktet i 1 time.

 

Tørrfisken konfiteres i olivenolje sammen med 2 hvitløksfedd, på 100 °C i 2 timer. Fiken deles i fire og osten deles i gode biter.

 

Knekkebrød

3 ss surdeig

4 dl rugmel

2 dl sesamfrø

1,5 dl linfrø

1 dl kruskakli

2 dl solsikkefrø

ca. 6 dl vann

3 ss honning

1 ts salt

 

Bland sammen alt. Bre deigen i ca. 5 mm tykkelse utover en stekeplate kledd med bakepapir og del opp i ruter. Stek i 30-40 minutter på 170 °C . Åpne ovnsdøra et par ganger underveis for å slippe ut damp.

Del opp og tørk knekkebrødet i stekeovnen på 100 °C i 40-50 minutter. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev