FOTO stian Broch
KOKK robert Pfarl, Hannes Killian og Philip Gudd
appetitt 4/2012
Kongekrabbe er en høyt verdsatt delikatesse over hele verden. Varanger kongekrabbe ble valgt som en av hovedingredienser i Bocuse d'Or kokke-VM i Frankrike i 2007. En gourmetkveld med fersk kongekrabbe gir deg en smaksopplevelse for livet.
LAKSEKAVIAR
Reinholdt & Co ble etablert i 1954 som en ørret produksjonsselskap. I begynnelsen ble fisken eksportert med lastebil og med jernbane til det meste av Europa som levende ørret. I begynnelsen av 60-tallet, begynte Reinholdt sine egne produksjonsanlegg, der fisken blir bearbeidet og pakket fersk på is,fortsatt for det europeiske markedet.I nesten 45 år Reinholdt har vært i fersk ørret virksomhet.
RAMSLØK - gammel tradisjon tas opp igjen
Ramsløk blir ofte kalt Nordens hvitløk, dette fordi den lukter og smaker omtrent som hvitløk. Planten vokser fra Oslo til Trondheim og trives på fuktige, steinede steder i løvskog og under fjell. Ramsløk er nydelig i mat og kan brukes på mange forskjellige måter. Den kan lages til pure, pesto, tørkes og tilsettes i smør, sauser og ellers brukes i retter man ville ha brukt løk/hvitløk. Den har en mildere smak som gjør at mange som ikke liker hvitløk, faktisk liker ramsløk.
Kongekrabbe har mye sødmei smaken og kan fint kombineresmed frukt. Det er ikke så vanlig at vi kombinerer frukt sammen med kjøtt og med fisk, skjell og skalldyr.
Prøv med pasjonsfrukt og mango - det funker bra.