Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Kråkeboller, soya og lime

Kråkeboller, soya og lime>

Ferske, levende grønne kråkeboller kan kjøpes på fleste fiskeforretninger etter avtale. 

Ha på hansker når du skal jobbe med dem. Under kråkebollen sitter munnen. Ta en smal saks og stikk forsiktig et lite hull ved munnen. Begynn med å klippe opp rundt åpningen slik at du har et stort nok hull til å kunne jobbe med innmaten. Inne i kråkebollen ser du den gule rogna som sitter fast i en hinne. Ta enden av en teskje og start forsiktig med å løsne hinnen rundt til du kan få alt ut i en bolle.

Separer rogna uten å ødelegge den for mye og oppbevar den kaldt under hele prosessen. Skall renses innvendig med kaldt vann, bruk eventuelt litt papir.

Lag en dressing med to deler soya, en del mild olivenolje og en del limesaft. Fordel rogna i skallene og ha en teskje med dressing i hver.  Server gjerne på is.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev