Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Laks med müsli og fennikelgelé

Laks med müsli og fennikelgelé>

MÛSLI

3 ss havregryn

1 ss solsikkekjerner

1 ss skje linfrø

1 ss grov hvete

 

Alle ingrediensene ristes i tørr panne til det er gyllent.

 

LAKS

1 lakseloin, sukkersaltes 50/50

 

Ha sukkersalt på laksen og la den ligge kaldt i 30 minutter.

Pakk den stramt inn i clingfilm.

Damp den på 34 °C i ovnen i 40 minutter.

Skjær opp i passe porsjonsbiter.

 

FENNIKELGELÈ

5 store fennikler

5 dl grønnsakskraft

1 ss agar agar

 

Trekk fennikelen i grønnsakskraften på svak varme til den er mør og sil av. Kok opp fennikelvannet og ha i agar agar.

Hell det utover et helt rett fat og sett kaldt.

 

Skjær opp passe porsjonsbiter med gelé ved servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev