Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr sild, sirupsbrød og Västerbottenost

sild, sirupsbrød og Västerbottenost>

Ca. 400 g fersk sildefilet 

Lake

0,4 dl eddik

2,4 dl vatten

litt salt

1,5 dl brun farin

1 finhakket kepaløk

1 finhakket rødløk

½ ss sitronpepper

1 ss knust krydderpepper

½ ss knust hvit pepper

2 knuste laurbærblad

1 dl finhakket dill

¼ finhakket purre

 

Dra av skinnet på silden. La silden ligge i laken i et døgn. Renn av silden og bland sukker og krydder. Bland løk og dill. Vend silden i løkblandingen og sukkerblandingen. La det stå kaldt i fire døgn.

 

Sirupsbrød

4 dl hvetemel

4 dl rågsikt, en blanding av hvetemel og siktet rugmel

10 ml natron

½ ss bakepulver

150 g mørk sirup

7 dl kulturmelk

en klype salt

 

Bland de tørre ingrediensene. Bland kulturmelk og sirup i melblandingen. Stek brødet i smurt brødform i ca 2 timer på 185 °C.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev