Forett / småretter fisk, skjell og skalldyr Ørret- tartar, ingefær, chili, løyrom og avokado

Ørret-tartar, ingefær, chili, løyrom og avokado>

400 g ørret filet uten skinn og bein

kutt vekk alt synlig fett, og kutt ørreten i små jevne terninger

 

Vinaigrette

20 g fersk ingefær

½ chili

50 g løyrom, evt lodderogn

6 stilker koriander

1 dl olivenolje

saft av 1 lime

salt etter smak

 

Ta ut steinene fra chilien og skrell ingefæren og finhakk dette sammen med koriander. Bland inn limesaft, løyrom, oliven olje og smak til med litt salt. Ha litt av vinaigretten med ørrettartaren, og smak til med litt ekstra salt

 

Avokadokrem

2 avokado

2 ss limesaft

½ dl olivenolje

salt og cayennepepper

 

Rens avokadoen fra skall og stein. Ha den i en litermåler sammen med, olivenolje, litt limesaft og cayennepepper. Kjør det sammen med en stavmikser til den blir glatt og fin

Smak til med salt og litt mer limesaft. Kutt en skive brioche og stek den i ovnen til den er fått en sprøk skorpe. Dander tartarmiksen oppå, ha avokadokremen i en sprøyte pose og legg noen klikker med kremen på. Legg noen friske blader med pack choy på toppen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev